dziubek123

dziubek123

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Zapiekanka z mięsa i kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zapiekanka, którą możesz podać na przyjęciu z przyjaciółmi lub rodziną. Tą zapiekanką na pewno każdego mile zaskoczysz! Smacznego!

Zapiekanka z mięsa i kapusty

Składniki:

Zapiekanka z mięsa i kapusty

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z mięsa i kapusty
Kapustę ugotować, odsączyć z wody i drobno posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu. Dodać do kapusty. Wbić jajka i wszystko wymieszać z mięsem oraz przyprawami. Podłużną blaszkę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, ewentualnie ułożyć plasterki boczku. Do tak przygotowanej formy przełożyć dobrze wymieszaną masę z mięsa i kapusty. Na wierzchu też można umieścić plasterki boczku. Wstawić do gorącego piekarnika (ok. 200 stopni). Gdy powierzchnia zapiekanki zrumieni się, wyjąć na półmisek i pokroić na porcje. Można podawać np. z ziemniakami.