Sposób przygotowania:
zapiekanka z miesa ,kalafioru i piure
Mieso doprawiamy sola i pieprzem i podsmazamy ,przekladamy do podluznego naczynia zaroodpornego ,kalafior myjemy dzielimy na kawaleczki sredniej wielkosci i gotujemy w osolonej wodzie okolo 10 min...tak aby sie nie rozpadal.
Ziemniaki obieramy solimy i gotujemy...nastepnie robimy piure dodajac lyzke masla i zoltko.Przygotowujemy sos wedlug instrukcji na opakowaniu,nastepnie na usmazone mieso ukladamy kalafior i polewamy to przygotowanym sosem.Nastepnie wykladamy piure ladnie i pokrywamy nim kalafior...piure wygladzamy i smarujemy roztrzepanym zoltkiem.Wstawiamy zapiekanke do piekarnika na okolo 30min kiedy piure ladnie sie zarumieni wyjmujemy.
to jest duza porcia:)
Ziemniaki obieramy solimy i gotujemy...nastepnie robimy piure dodajac lyzke masla i zoltko.Przygotowujemy sos wedlug instrukcji na opakowaniu,nastepnie na usmazone mieso ukladamy kalafior i polewamy to przygotowanym sosem.Nastepnie wykladamy piure ladnie i pokrywamy nim kalafior...piure wygladzamy i smarujemy roztrzepanym zoltkiem.Wstawiamy zapiekanke do piekarnika na okolo 30min kiedy piure ladnie sie zarumieni wyjmujemy.
to jest duza porcia:)