Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Zapiekanka z mięsa z kapustą i ziemniak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie jednogarnkowe: pożyteczne i smaczne

Zapiekanka z mięsa  z kapustą i ziemniak

Składniki:

Zapiekanka z mięsa z kapustą i ziemniak

 

  • mielonego. 1/2 kg ziemniaków, szklanka bulionu, jajko, średnia główka kapusty, cebula, 10 dag zółtego sera, przyprawy

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z mięsa z kapustą i ziemniak
Kapustę obgotować, podzielić na liście, usunąć grubsze nerwy. Ziemniaki ugotować na pół twardo. Cebulę drobno pokroić. Mięso wymieszać dokładnie z połową bulionu, jajkiem, cebulą, pieprzem i solą. Ziemniaki pokroić w grubsze plastry. Naczynie żaroodporne posmarować smalcem i układać kolejne warstwy: liście kapusty, ziemniaki, mięso, liście kapusty. Polać resztą bulionu, posypać startym serem