Sposób przygotowania:
zapiekanka z ryżem i jabłkami
Ryże gotujemy az będzie miękki. Wykładamy go nastęnie równomiernie do żaroodpornego naczynia. Smarujemy wierzch ryżu śmietaną lub jogurtem.
Obieramy jabłka i trzemy na tarce na grubszych oczkach.
Dodajemy do jabłek cynamon i mieszamy odkładnie.
Wykładamy masę jabłeczną na ryż.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.
Do naturalnego jogurtu dodajemy cukier waniliowy i łyżeczkę zwykłego cukru. Dokładnie mieszamy .
Polewamy każdą porcję z osobna jogurtem :)
Smacznego
Obieramy jabłka i trzemy na tarce na grubszych oczkach.
Dodajemy do jabłek cynamon i mieszamy odkładnie.
Wykładamy masę jabłeczną na ryż.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.
Do naturalnego jogurtu dodajemy cukier waniliowy i łyżeczkę zwykłego cukru. Dokładnie mieszamy .
Polewamy każdą porcję z osobna jogurtem :)
Smacznego