Sposób przygotowania:
Zapiekanka z ryżu
Ryż ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Pieczarki dokładnie oczyścić, obrać, a następnie pokroić, w plasterki. Papryki dokładnie umyć, przekroić na pół, żeby wyciąć z nich gniazda nasionek znajdujące się w środku i pokroić w nieduże paseczki, Pierś z kurczaka dobrze oczyścić, umyć i pokroić w niedużą kostkę. Pokrojone mięso podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, a później dodać pokrojoną paprykę oraz pieczarki i jeszcze chwilę podsmażyć. Czerwoną fasolkę z puszki dokładnie odcedzić i wymieszać z podsmażonym mięsem, papryką oraz pieczarkami. Składniki przyprawić do smaku sosem sojowym oraz pieprzem i solą. Do naczynia żaroodpornego, które jest wysmarowane margaryną dać ugotowany ryż oraz podsmażone i przyprawione już składniki. Zapiekankę piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni przez około 15 minut.