Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zapiekanka z ryżu i mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetna zapiekanka z ryżu i mięsa drobiowego

Zapiekanka z ryżu i mięsa

Składniki:

Zapiekanka z ryżu i mięsa

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z ryżu i mięsa
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem 2 kostek bulionowych. Na patelni rozgrzać połowę masła, włożyć pokrojone w kostkę mięso i obrumienić. Następnie dodać pokrojone pory i cebulę, zeszklić. Podlać 1 szklanką bulionu z kostki rosołowej i poddusić . Do naczynia żaroodpornego włożyć połowę ryżu, następnie półmiękkie mięso z sosem i resztę ryżu. Każdą warstwę oprószyć pieprzem i solą oraz skropić roztopionym masłem. Po wierzchu posypać bułką tartą i zapiec w nagrzanym piekarniku.