Sposób przygotowania:
Zapiekanka z sosem pieczarkowym.
Do przygotowania tej zapiekanki potrzebujemy, w zasadzie, 4 główne składniki. Ziemniaki gotujemy w łupinkach. Kiedy przestygną, obieramy i kroimy w plastry. Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki, pokrojone w kostkę lub plasterki, podsmażamy na patelni. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę grzybową, sól, pieprz. Dusimy przez kilka minut. Na koniec zagęszczamy sos mąką i zaprawiamy śmietaną. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na oleju na osobnej patelni. W naczyniu do zapiekania lub innym układamy, na przemian, odpowiednio wszystkie składniki. Najpierw ziemniaki, potem duszoną cebulę i jajka pokrojone w plasterki. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość zalewamy sosem pieczarkowym i zapiekamy około 10-15 minut.