Sposób przygotowania:
Zapiekanka z tortellini
Pierożki tortellini gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i kładziemy na dno blaszki keksówki. Pierożki posypujemy startym serem. Następnie wyciskamy przez praskę 4 ząbki czosnku i rozkładamy na serze. Sypiemy trochę oregano i papryki. Szynkę, kiełbasę, pokrojone w kostkę smażymy na patelni. Na koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Dusimy ok. 5 minut i przekładamy do blaszki na ser z czosnkiem. Na to kładziemy pokrojone w talarki pomidorki koktajlowe. Wlewamy równomiernie rosołek i troszkę śmietany. Na to posypujemy dużą ilość startego sera i oregano, zioła prowansalskie, paprykę słodką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy 20 minut.
Smacznego :)
Smacznego :)