
JACEK S
Kucharz
[Przepisów: 9]
Zapiekanka z tuńczykiem.
JACEK S
- TRUDNOŚĆ: łatwe
- CZAS:
ocena: 0/5 głosów: 0
Zapiekanka z tuńczykiem – klasyka kuchni północnoamerykańskiej („Tuna Melt”).

Składniki:
Zapiekanka z tuńczykiem.- (2 porcje)
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach o temperaturze pokojowej ( w zalewie nie w oleju);
- 2 łyżki (30ml) majonezu;
- 4 plasterki pomidora (opcjonalne);
- 2 kromki jasnego pieczywa, lub 2 grzanki/tosty;
- 3 łyżki szczypiorku;
- 2-4 plasterki sera szwajcarskiego, lub dowolnego rodzaju;
- 2 łyżeczki tartego sera Parmezan, lub Grana Padano itp. (opcjonalne);
- 1 ząbek czosnku, przepuszczony przez praskę;
- Sól, świeżo mielony pieprz do smaku;
msewka