Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Zapiekanka z wołowiną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wyśmienita zapiekanka sprosta wymaganiom największych smakoszy. Doskonałe połączenie warzyw i mięsa zapewni wyśmienity smak i aromat.

Zapiekanka z wołowiną

Składniki:

Zapiekanka z wołowiną

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z wołowiną
Dobrej jakości mięso wołowe kroimy na niewielkie kawałki. Marchew i cebulę obieramy i siekamy w niewielką kostkę. Boczek kroimy w niewielkie paski. Smażymy na patelni i dodajemy do niego wołowinę, cebulę i marchew. Grzyby gotujemy, drobniutko siekamy i dodajemy do pozostałych składników. Mąkę osobno podsmażamy. Wszystkie produkty wkładamy do dużego rondla, zalewamy wywarem, który pozostał nam z grzybów i dodajemy śmietanę oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem od 30-40 minut. Przed podaniem posypujemy koperkiem i natką pietruszki.