Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

zapiekanka z żeberek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealne na niedzielny, rodzinny obiad.

zapiekanka z żeberek

Składniki:

zapiekanka z żeberek

 

Sposób przygotowania:

zapiekanka z żeberek
Żeberka ugotować, oddzielić kości. Ugotowane mięso pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, ugotować. Pokroić je na plastry. Pieczarki umyć, pokroić na plastry i podsmażyć. Cebulę pokroić i chwilę smażyć na ogniu, aż się zarumieni. Kapustę ugotować. Naczynie posmarować tłuszczem. Wszytko kłaść warstwami: ziemniaki, kapustę,mięso, pokrojone pieczarki. To wszystko oprószyć solą, doprawić pieprzem. Na koniec dać resztę ziemniaków. Pokryć wszytko plasterkami masła. Piec w piekarniku przez 50 minut. Można podawać z sokiem pomidorowym.