Sposób przygotowania:
Zapiekanka z ziemniakami i kiełbasą
Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cebulę i kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę. Boczek pokroić w kosteczkę.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W naczyniu żaroodpornym układać warstwami ziemniaki, posypane solą i pieprzem, cebulę, kiełbasę i boczek - ziemniaki, posypane solą i pieprzem- kiełbasę, boczek, cebulę - ziemniaki, przyprawy, a na wierzchu posypać serem żółtym.
Zapiec w piekarniku przez ok. godzinę w temp. 180 stopni.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W naczyniu żaroodpornym układać warstwami ziemniaki, posypane solą i pieprzem, cebulę, kiełbasę i boczek - ziemniaki, posypane solą i pieprzem- kiełbasę, boczek, cebulę - ziemniaki, przyprawy, a na wierzchu posypać serem żółtym.
Zapiec w piekarniku przez ok. godzinę w temp. 180 stopni.