Sposób przygotowania:
Zapiekanka z ziemniakami wg kasperki2
Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż smalec, tak aby pokryć nim cały spód. Ziemniaki obierz i pokrój w krążki, poukładaj w naczyniu. Do miski pokrój imbir i pozostałe warzywa i posól - Bez jaj, jabłka, cebuli, papryki i konfitury kasztanowej ! Wymieszaj ze sobą i odstaw na 5 min. Cebulę pokrój w drobną kostkę i rozłóż na ziemniakach. Jabłko obierz ze skórki. Pokrój w krążki a następnie w igiełki. Na to rozłóż warzywa z imbirem i podlej wodą. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika na 50 min. W tym czasie w misce roztrzep jaja z kasztanami. Po upływie tego czasu wylej jaja do zapiekanki i poukładaj żółty ser i paprykę. Zapiecz wszystko jeszcze przez 20 min. Podawaj od razu po wyciągnięciu z piekarnika