Sposób przygotowania:
Zapiekanka zbójnicka
Ziemniaki ugotować, przestudzić i pokroić w półplasterki.
Kiełbasę i cebulę wysmażyć na odrobinie oleju.
Groszek lub kukurydzę odsączyć z wody.
Paprykę pokroić w kostkę.
Koper posiekać.
Ziemniaki, kiełbasę, cebulę, groszek, paprykę i koper połączyć, delikatnie przemieszać i przyprawić solą i pieprzem.
Formę żaroodporną wysmarować tłuszczem, a następnie włożyć wymieszane składniki.
5 jaj rozmącić z dodatkiem mleka, a następnie przyprawić solą, pieprzem i zalać składniki znajdujące się w formie.
Zapiekać około 40 minut w temperaturze 190 C.
Kiełbasę i cebulę wysmażyć na odrobinie oleju.
Groszek lub kukurydzę odsączyć z wody.
Paprykę pokroić w kostkę.
Koper posiekać.
Ziemniaki, kiełbasę, cebulę, groszek, paprykę i koper połączyć, delikatnie przemieszać i przyprawić solą i pieprzem.
Formę żaroodporną wysmarować tłuszczem, a następnie włożyć wymieszane składniki.
5 jaj rozmącić z dodatkiem mleka, a następnie przyprawić solą, pieprzem i zalać składniki znajdujące się w formie.
Zapiekać około 40 minut w temperaturze 190 C.