Sposób przygotowania:
Zapiekanka ze szpinakiem i penne
Cebulę pokroić w drobna kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Szpinak opłukać, odciąć same liście i wrzucić do cebuli. Gotować mniej więcej dopóki prawie cała woda nie odparuje. Szpinak powinien być prawie miękki.
Mięso pokroić w 1cm kostkę i podsmażyć na patelni. Jeśli wykorzystujemy boczek to na suchej patelni, a szynkę na oleju. Makaron ugotować al dente. Jajko rozbełtać i dodać do niego sól, pieprz i granulowany czosnek.
Ser zetrzeć. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wyłożyć do naczynia do zapiekania. Można posypać serem na wierzchu. Przykryć naczynie folią. Wstawić do 180st C i zapiekać około 20 minut.
Mięso pokroić w 1cm kostkę i podsmażyć na patelni. Jeśli wykorzystujemy boczek to na suchej patelni, a szynkę na oleju. Makaron ugotować al dente. Jajko rozbełtać i dodać do niego sól, pieprz i granulowany czosnek.
Ser zetrzeć. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wyłożyć do naczynia do zapiekania. Można posypać serem na wierzchu. Przykryć naczynie folią. Wstawić do 180st C i zapiekać około 20 minut.