Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z cukiniąETAP 1:

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo, odcedzamy i studzimy. Następnie kroimy je w plasterki i układamy w naczyniu żaroodpornym (ok. 3 warstwy) wysmarowanym margaryną.
ETAP 2:

Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
ETAP 3:

Plastry przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem.
ETAP 4:

Po czym maczamy je w roztrzepanym jajku (jednym) i panierujemy w bułce tartej.
ETAP 5:

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
ETAP 6:

2 jajka roztrzepujemy i przyprawiamy, po czym polewamy ziemniaki w naczyniu.
ETAP 7:

Odsączoną z nadmiaru tłuszczu cukinię, układamy na ziemniakach.
ETAP 8:

Całość posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. zapiekamy ok. 20 minut w temp. 180-200 stopni.