Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z gyrosem
Filety myjemy i osuszamy, następnie kroimy w cienkie plastry i układamy na patelni z olejem. Posypujemy je obficie przyprawą do gyrosa i smażymy z obu stron przez 3 minuty.
Pieczarki obieramy i kroimy w pół plasterki. Cebule obieramy i również kroimy w pół plasterki. Ziemniaki obieramy i myjemy, następnie kroimy w cienkie plasterki.
Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną i układamy na niej warstwę ziemniaków, solimy. Następnie układamy część cebuli i część mięsa. Na mięsie ponownie układamy warstwę ziemniaków i ponownie solimy. Następnie układamy część pieczarek.
Zapiekankę układamy warstwami, aż do skończenia składników. Sam wierzch obficie przyprawiamy pieprzem i dajemy łyżkę margaryny.Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 C na ok. 1 godzinę.
Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Pieczarki obieramy i kroimy w pół plasterki. Cebule obieramy i również kroimy w pół plasterki. Ziemniaki obieramy i myjemy, następnie kroimy w cienkie plasterki.
Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną i układamy na niej warstwę ziemniaków, solimy. Następnie układamy część cebuli i część mięsa. Na mięsie ponownie układamy warstwę ziemniaków i ponownie solimy. Następnie układamy część pieczarek.
Zapiekankę układamy warstwami, aż do skończenia składników. Sam wierzch obficie przyprawiamy pieprzem i dajemy łyżkę margaryny.Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 C na ok. 1 godzinę.
Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.