Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z indykiem
Żaroodporne naczynie smarujemy olejem. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na plastry. Ziemniaki układamy w naczyniu, mieszamy z listkami laurowymi i zalewamy wodą. Cebulę po obraniu i umyciu układamy na ziemniakach i posypujemy solą i pieprzem. Mięso z udźca indyka kroimy w paseczki i mieszamy z przyprawą do indyka. Układamy na cebuli. Całość przykrywamy plasterkami żółtego sera. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy przez 2 godziny.
SzefKuchni
Trzymalem sie scisle wskazowek.
Danie suche, mega pieprzne, cebulowe, ziemniaki mimo trzymania w piekarniku 2 godziny surowe! Liscie laurowe nie pasują tu absolutnie, przesiąkło nimi całe danie.
Prosze o zwrot kosztow za produkty.
Chcialem dac 1 gwiazdkę, wcisnąłem 4 przez pomyłkę!!!