Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana2
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Z ugotowanych ziemniaków odcedzić wodę, pozostawić do ostygnięcia. Jajka umyć, ugotować na twardo w osolonej wodzie. Z ugotowanych jajek odcedzić wodę, po czym zalać zimną wodą. Jajka obrać ze skorupek,pokroić w plasterki. Kiełbasę śląską pokroić w plasterki. Wystudzone ziemniaki także pokroić w plasterki. Cebulę obrać z łupin, umyć i pokroić w plasterki. Pokrojone składniki układać w naczyniu na przemian: warstwa ziemniaków, kiełbasa, jajka, cebula, ziemniaki, kiełbasa, jajka, cebula i na wierzchu ziemniaki. Koncentrat pomidorowy, śmietanę i przyprawy pieprz i maggi rozprowadzić w słoiku w szklance wody. Przygotowaną zawiesiną polać ułożoną zapiekankę. Posypać majerankiem. Zapiekać około 30 minut.
ami91
Zazwyczaj kroilam kielbase, cebule, ziemniaki i marchewkę, ale Twoja wersja zaczęła mi sie podobać :)