eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zapiekanka ziemniaczano-pieczarkowa Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna zapiekanka na obiad,a może na kolację.

Zapiekanka ziemniaczano-pieczarkowa Eli

Składniki:

Zapiekanka ziemniaczano-pieczarkowa Eli

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka ziemniaczano-pieczarkowa Eli
Obrane ziemniaki pokroić w cienkie plastry i obgotować przez 5 minut w osolonym wrzątku,odcedzić.Pokrojone pieczarki i cebulę,pieprz,sól, przesmażyć na odrobinie oleju.W żaroodpornym naczyniu ułożyć połowę ziemniaków,pieczarki z cebulą,resztę ziemniaków.Sos pieczarkowy rozpuścić w 300 ml zimnej wody,dodać śmietanę wymieszaną z mąką,zagotować i gotować 3 minuty ciągle mieszając,ewentualnie doprawić do smaku.Zalać zapiekankę,posypać tartym żółtym serem i zapiekać 35 minut w temp. 180 stopni C.Smacznego!