justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Zapiekanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jeśli ktoś woli może je polać ketchupem.

Zapiekanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanki

 

  • 6 szt pieczarki,
  • 1 szt cebula,
  • 1/2 szt papryka żółta,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 8 plasterków ser wędzony,
  • 2 szt. bułki kwadratowe,
  • 9 plastrów KIEŁBASA ŻYWIECKA,
  • majonez,
  • 1 garść szczypior posiekany

Sposób przygotowania:

Zapiekanki
Pokrojone w plasterki pieczarki podsmażamy na oleju z pokrojoną w piórka cebulą. Dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki paprykę i szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy do miękkości. Bułki kroimy na połówki. Układamy plasterki kiełbasy i zakrywamy je serem. Wkładamy na 5 minut do rozgrzanego piekarniki, aby ser się rozpuścił. Na ser wykładamy warzywa z patelni. Gotowe zapiekanki polewamy majonezem.
Zapiekanki
Etap 1 smażymy pieczarki i cebulę
Zapiekanki
Etap 2 dodajemy paprykę i szczypiorek
Zapiekanki
Etap 3 układamy plasterki kiełbasy
Zapiekanki
Etap 4 podpiekamy by ser się rozpuścił

Tagi:

sery ser kielbasa