Sposób przygotowania:
Zapiekanki 2.
Cebulę dokładnie umyć, obrać. Pokroić ją w drobniutką kosteczkę. Szczypiorek opukać pod wodą, osuszyć i drobniutko posiekać. Wlać olej na patelnię. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę i smażyć aż do zarumienienia. Pieczarki umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Pokroić na cieniutkie plasterki. Wsypać je do cebuli i razem dusić pod przykryciem ok. 15-20 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bułki przekroić na pół, wzdłuż. Posmarować je odrobiną masła i ułożyć na nich warstwę pieczarek wraz z cebulą. Następnie posypać je dużą ilością sera i odrobiną szczypiorku. Zapiekamy je ok. 10 minut w temperaturze 180’C. Zapiekanki przed podaniem sparujemy keczupem.