nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Zapiekanki z pieczarkami,wędliną i żołtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Takie zapiekane bułki kajzerki to zarówno smaczny pomysł na szybką przekąskę, jak i łatwą, ekspresową w przygotowaniu kolację. Takie ciepłe zapiekanki z pewnością zasmakują i dzieciom i dorosłym.

Zapiekanki z pieczarkami,wędliną i żołtym serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanki z pieczarkami,wędliną i żołtym serem

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z pieczarkami,wędliną i żołtym serem
Umyte i osuszone pieczarki niezbyt drobno pokroić, cebulę pokroić w niezbyt małą kostkę. Na patelni rozpuścić trochę masła i podsmażyć na nim pieczarki i cebulę doprawiając warzywa podczas smażenia solą, kolorowym pieprzem, granulowanym czosnkiem i lubczykiem. Podsmażone pieczarki odstawić na moment. Bułki kajzerki przekroić wzdłuż na pół i każdą połówkę posmarować masłem. Na każdą posmarowaną masłem część kajzerki położyć jeden plasterek wędliny, a na wędlinę położyć trochę podsmażonych z cebulką pieczarek. Wyłożone na bułkę pieczarki, wierzch bułki przykryć żółtym serem. Podgrzewać zapiekanki w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez kilka minut lub przez chwilę w kuchence mikrofalowej. Jeśli chcemy, by zapiekanki były chrupiące najlepiej podgrzać je w piekarniku, natomiast jeśli chcemy by były miękkie i puszyste wstawmy je i podgrzejmy w mikrofalówce. Gotowe zapiekanki smakowicie smakują z ketchupem.
Zapiekanki z pieczarkami,wędliną i żołtym serem
Pokrojone pieczarki z cebulą podsmażane na maśle z dodatkiem przypraw.
Zapiekanki z pieczarkami,wędliną i żołtym serem
Bułki kajzerki przekrojone na pół,posmarowane masłem z dodatkiem wędliny.
Zapiekanki z pieczarkami,wędliną i żołtym serem
Podsmażone z cebulką pieczarki ułożone na położonym na bułce plastrze wędliny.
Zapiekanki z pieczarkami,wędliną i żołtym serem
Ser żółty położony na pieczarki,położony na wierzch zapiekanek.

Tagi:

sery ser wędlina