Sposób przygotowania:
Zapiekanki z pieczarkami,wędliną i żołtym serem
Umyte i osuszone pieczarki niezbyt drobno pokroić, cebulę pokroić w niezbyt małą kostkę. Na patelni rozpuścić trochę masła i podsmażyć na nim pieczarki i cebulę doprawiając warzywa podczas smażenia solą, kolorowym pieprzem, granulowanym czosnkiem i lubczykiem. Podsmażone pieczarki odstawić na moment. Bułki kajzerki przekroić wzdłuż na pół i każdą połówkę posmarować masłem. Na każdą posmarowaną masłem część kajzerki położyć jeden plasterek wędliny, a na wędlinę położyć trochę podsmażonych z cebulką pieczarek. Wyłożone na bułkę pieczarki, wierzch bułki przykryć żółtym serem. Podgrzewać zapiekanki w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez kilka minut lub przez chwilę w kuchence mikrofalowej. Jeśli chcemy, by zapiekanki były chrupiące najlepiej podgrzać je w piekarniku, natomiast jeśli chcemy by były miękkie i puszyste wstawmy je i podgrzejmy w mikrofalówce. Gotowe zapiekanki smakowicie smakują z ketchupem.