TheKajtex

TheKajtex

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 53]

Zapiekanka na bułce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tradycyjna zapiekanka z czosnkowym posmakiem

Zapiekanka na bułce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanka na bułce

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka na bułce
Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Wędlinę i kiełbasę kroimy w drobne części. Wszystko po kolei podsmażamy na oleju. Masło mieszamy z przyprawą czosnkową i ząbkiem czosnku. Smarujemy bułki czosnkowym masłem. Nakładamy na nie podsmażone pieczarki, cebulę, mięso i starty żółty ser. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w 150 stopniach. Podając możemy dla smaku polać ketchupem. Smacznego!
Zapiekanka na bułce
Kroimy wędlinę, pieczarki i cebulę, a ser żółty zciramy na tarce
Zapiekanka na bułce
Piaczarki, cebulę i wędlinę po kolei sażymy na patelni
Zapiekanka na bułce
Przygotowujemy masło czosnkowe, poprzez dodanie do masła przyprawy i czosnku
Zapiekanka na bułce
Smarujemy bułki masłem czosnkowym i nakładamy resztę składników