Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zapiekanki z szynką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zapiekanki podawać gorące polane ketchupem.

Zapiekanki z szynką i pieczarkami

Składniki:

Zapiekanki z szynką i pieczarkami

 

  • 3 szt bułki,
  • 30 dag pieczarki,
  • 6 plastrów szynka,
  • 10 dag ser żółty utarty,
  • 1 szt cebula,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 1 łyżka masło,
  • 1 łyżka olej,
  • do smaku ketchup

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z szynką i pieczarkami
W rondelku rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę i lekko zrumienić. Następnie wsypać pokrojone pieczarki i smażyć około 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Bułki przekroić na pół, posmarować masłem, położyć po plasterku szynki, nałożyć pieczarki i posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiec.

Tagi:

sery ser szynka