WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1998]

Zapiekanki z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, chrupiące zapiekanki z pieczarkami, szynką, żółtym serem i świeżymi warzywami. Proste do zrobienia, sycące.

Zapiekanki z warzywami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zapiekanki z warzywami

 

  • 1 bułka paryska
  • Masło do posmarowania bułek
  • Kilka pieczarek
  • 3-4 plasterki szynki
  • 6 plastrów żółtego sera
  • Sól, pieprz do smaku
  • 3-4 liście sałaty masłowej
  • 0,5 czerwonej papryki
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • 3-4 rzodkiewki

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z warzywami

ETAP 1:

Bułkę przekroić wzdłuż na pół i każdą połowę posmarować masłem. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Posypać bułki. Szynkę pokroić w kostkę i posypać na pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć na blasze i piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Ułożyć na wierzchu plastry żółtego sera i piec dalej do roztopienia sera. Wyjąć i polać ketchupem.

Posypać poszatkowana sałatą, posiekaną cebulą. Ułożyć na wierzchu paseczki czerwonej papryki i plasterki rzodkiewek.

Zapiekanki z warzywami
Zapiekanki posypane posiekaną sałatą i cebulą
Zapiekanki z warzywami
Zapiekanki po upieczeniu polane ketchupem
Zapiekanki z warzywami
Plastry żółtego sera ułożone na podpieczonych zapiekankach
Zapiekanki z warzywami
Zapiekanki posypane pokrojoną w kostkę szynką
Zapiekanki z warzywami
Bułki posmarowane masłem i posypane pieczarkami