Sposób przygotowania:
Maślany warkocz drożdżowy z pieczarkami w ziołach
Drożdże wkruszyć do miski. Dodać sól, cukier, mąkę oraz wlać mleko. Wsypać mąkę pszenną, dokładnie wymieszać do powstania gęstości kwaśniej śmietany. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Mąkę wsypać do miski wymieszać z solą, wlać masło, mleko oraz dodać zaczyn.
Wyrobić gładkie, elastyczne cisto. Odstawić na godz. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
W między czasie obrane pieczarki pokroić w kostkę, smażyć na rozgrzanym maśle do odparowania płynu. Wsypać zioła, wymieszać.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części. Każdą część ponownie na trzy kawałki. Uformować wałeczki, z trzech spleść warkocz.
W każdy warkocz w szczeliny ponakładać pieczarki. Pozostawić na kolejne 15 min do podrośnięcia.
Piec 35-40 min w piekarniku nagrzanym do 180st. 5 min przed końcem pieczenia warkocze posypać serem żółtym.
Mąkę wsypać do miski wymieszać z solą, wlać masło, mleko oraz dodać zaczyn.
Wyrobić gładkie, elastyczne cisto. Odstawić na godz. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
W między czasie obrane pieczarki pokroić w kostkę, smażyć na rozgrzanym maśle do odparowania płynu. Wsypać zioła, wymieszać.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części. Każdą część ponownie na trzy kawałki. Uformować wałeczki, z trzech spleść warkocz.
W każdy warkocz w szczeliny ponakładać pieczarki. Pozostawić na kolejne 15 min do podrośnięcia.
Piec 35-40 min w piekarniku nagrzanym do 180st. 5 min przed końcem pieczenia warkocze posypać serem żółtym.
biedroneczki
Czekoladka 2