Sposób przygotowania:
Zapiekany bakłażan
Bakłażany dokładnie umyć i przekroić wzdłuż. Wydrążyć środek i przełożyć go do miski. Wydrążone bakłażany lekko osolić i wyłożyć na blaszkę.Filet pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, przełożyć do miski z resztkami wydrążonego bakłażana. Cebulkę posiekać i zeszklić na patelni, dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach, smażyć aż sok odparuje , dodać mięso i wydrążona część bakłażana, smażyć chwilkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z patelni i wyłożyć na wydrążone bakłażany. Posypać natką. Piec w piekarniku ok 10 minut w 180 stopniach. Następnie posypać startym żółtym serem wierzch i piec jeszcze ok 10 minut.