Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Zapiekany kalafior z pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna wegetariańska zapiekanka z kalafiora i pomidorów

Zapiekany kalafior z pomidorem

Składniki:

Zapiekany kalafior z pomidorem

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany kalafior z pomidorem
Kalafior opłukać i podzielić na różyczki. Gotować 10 minut w osolonym wrzątku -odcedzić. Pomidory umyć ,naciąć skórkę i zanurzyć na chwilkę we wrzątku.Obrać ze skórki,pokroić na ćwiartki i wyciąć stwardniałe części .Dno naczynia do zapiekania posmarować tłuszczem.Przełożyć do naczynia kalafior i pomidory.Posypać solą i pieprzem.Parmezan wymieszać z tartą bułką i posypać wierzch zapiekanki.Położyć wiórki masła i wstawić do piekarnika nagrzanego 200 stopni . Zapiekać 30 minut,aż się ładnie przyrumieni. Można podawać same jako przekąska lub dodatek do obiadu.