Sposób przygotowania:
Zapiekany makaron z dodatkami
Cukinie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach,podobnie robimy z serem.Nać pietruszki płukamy-osuszamy i siekamy drobno.Pieczarki obieramy i kroimy w paski.Obrany czosnek kroimy w kosteczkę lub przeciskamy przez praskę. Na gorący olej wrzucamy cukinię,czosnek i pieczarki i podsmażamy bez przykrycia mieszając około 8 minut.Następnie dodajemy pomidory z puszki.Dalej smażymy do odparowania wody mieszając.W tym czasie gotujemy makaron aldente-odcedzamy (nie płuczemy) Gorący wrzucamy do garnka,dodajemy do niego całą zawartość z patelni,połowe sera żółtego i troszkę natki.Doprawiamy ziołami,sola,pieprzem i wszystko mieszamy.Następnie całość przekładamy do naczynia żaroodpornego,posypujemy resztą sera i natką. Całość zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 180*C przez 25 minut (grzanie góra) i gotowe. Podajemy od razu po przyrządzeniu. SMACZNEGO :-)
anemon
zewa
bernika
Bernadetta
gusia1000