kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Zapiekany omlet

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Następnego dnia na weekendowe śniadanie gotowy, bo trzeba mieć czas.

Zapiekany omlet

Składniki:

Zapiekany omlet

 

  • 5 jajek
  • 25 dag białej kiełbasy
  • 15 dag startego żółtego sera
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka mielonej gorczycy
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 mała czerstwa kajzerka
  • 250 ml mleka 3,6%
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Zapiekany omlet
Z bułki przygotować grzanki. Obraną kiełbasę pokroić na plasterki i zarumienić. Dodać do niej obraną i posiekaną cebulę. Oprószyć solą, gorczycą i pieprzem. Posypać pietruszką. Zdjąć z ognia. Mleko roztrzepać z jajkami, serem i grzankami. Wymieszać z usmażoną kiełbasą. Wlać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Odstawić przykryte do lodówki na noc. Zapiekać w temp. 180 st. C przez 50 minut.