kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Zapiekany pstrąg z owocami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekany pstrąg z owocami, zapiekany pstrąg z owocami

Zapiekany pstrąg z owocami

Składniki:

Zapiekany pstrąg z owocami

 

  • 85 dag oczyszczonych opłukanych pstrągów
  • 3,5 łyżki masła
  • 4 łyżki drobno pokruszonych płatków migdałowych
  • 1 łyżka brandy
  • 45 dag oczyszczonych truskawek
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy
  • 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • gałka muszkatołowa
  • sól

Sposób przygotowania:

Zapiekany pstrąg z owocami
Ryby polać sokiem i odstawić na pół godziny. Truskawki wymieszać ze skórką, cukrem pudrem i przyprawami. Zmiksować. Naczynie żaroodporne natłuścić. Wlać mix truskawkowy. Ryby oprószyć solą, panierować w płatkach, usmażyć z obu stron na oleju wymieszanym z łyżką masła. Po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać w temp. 190 st. C przez 7 minut. Polać alkoholem. Zapiekać w temp. 190 st. C przez 4 minuty.

Tagi:

pstrąg