Sposób przygotowania:
Zapiekany szpinak z żółtym serem
Szpinak myjemy i przebieramy. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. W garnku rozgrzewamy tłuszcz i dusimy w nim cebulę i czosnek. Do cebuli i czosnku po kilku minutach dodajemy szpinak i dusimy ok 2 - 3 minuty. Następnie zdejmujemy z ognia i studzimy. Do szpinaku dodajemy rozbełtane jajka i 2 łyżki sera. wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego przekładamy szpinak i posypujemy pozostałym serem. Na ser układamy wiórki z masła. Całość zapiekamy przez 10 - 15 minut w 220 stopniach.
Smacznego.
Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego przekładamy szpinak i posypujemy pozostałym serem. Na ser układamy wiórki z masła. Całość zapiekamy przez 10 - 15 minut w 220 stopniach.
Smacznego.