lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Zawijańce cebulowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do farszu zamiast cebuli można również użyć pieczarek.

Zawijańce cebulowe

Składniki:

Zawijańce cebulowe

 

Sposób przygotowania:

Zawijańce cebulowe
Na początku cebule obieramy i kroimy w kosteczkę. Kolejno podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Do smaku przyprawiamy solą i słodką papryką. Następnie dodajemy mak, po dodaniu łączymy drożdże z cukrem oraz mlekiem. Wsypujemy mąkę i 2 jajka oraz margarynę. Solimy i wyrabiamy na ciasto.Po wyrobieniu bierzemy to ciasto i rozwałkujemy na płat o grubości 1/2 cm. I pod koniec wycinamy niewielkie prostokąty na których układamy cebulowy farsz, następnie zwijamy w kształt kopert. Po zwinięciu wkładamy je do piekarnika. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.