kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

zawijane mięso z kaszą i grzybami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

troszkę inne kotleciki, smaczne dla smakoszy kasz.

zawijane mięso z kaszą i grzybami

Składniki:

zawijane mięso z kaszą i grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

zawijane mięso z kaszą i grzybami
jeśli mamy świeże grzybki obsmażamy na masełku pieprzymy i solimy jeśli suszone gotujemy w małej ilości wody ,wyjmujemy i drobno siekamy
pół szklanki kaszy wsypujemy do gotującej się wody(szklanka) dodajemy 1/2 kostki smakowej(cielęca) kiedy kasza dochodzi dodajemy grzybki i jeszcze chwilkę gotujemy kasza musi być gęstawa odstawiamy do wystygnięcia
cebulkę kroimy w piórka ,rumienimy na maśle,dzielimy na ilość kotletów
na rozbite kotlety nakładamy natkę,łyżkę kaszy rozsmarować na wierzch kładziemy jedną cześć cebulki,zwijamy w rulon.
obtaczamy w mące,jajku,bułce i smażymy na małym ogniu ze wszystkich stron podajemy z