Sposób przygotowania:
zawijane mięso z kaszą i grzybami
jeśli mamy świeże grzybki obsmażamy na masełku pieprzymy i solimy jeśli suszone gotujemy w małej ilości wody ,wyjmujemy i drobno siekamy
pół szklanki kaszy wsypujemy do gotującej się wody(szklanka) dodajemy 1/2 kostki smakowej(cielęca) kiedy kasza dochodzi dodajemy grzybki i jeszcze chwilkę gotujemy kasza musi być gęstawa odstawiamy do wystygnięcia
cebulkę kroimy w piórka ,rumienimy na maśle,dzielimy na ilość kotletów
na rozbite kotlety nakładamy natkę,łyżkę kaszy rozsmarować na wierzch kładziemy jedną cześć cebulki,zwijamy w rulon.
obtaczamy w mące,jajku,bułce i smażymy na małym ogniu ze wszystkich stron podajemy z
pół szklanki kaszy wsypujemy do gotującej się wody(szklanka) dodajemy 1/2 kostki smakowej(cielęca) kiedy kasza dochodzi dodajemy grzybki i jeszcze chwilkę gotujemy kasza musi być gęstawa odstawiamy do wystygnięcia
cebulkę kroimy w piórka ,rumienimy na maśle,dzielimy na ilość kotletów
na rozbite kotlety nakładamy natkę,łyżkę kaszy rozsmarować na wierzch kładziemy jedną cześć cebulki,zwijamy w rulon.
obtaczamy w mące,jajku,bułce i smażymy na małym ogniu ze wszystkich stron podajemy z
zosia1000
eli_555