Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Zawijane roladki cielęce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne roladki cielęce! Bardzo dobre na każdą okazję.

Zawijane roladki cielęce

Składniki:

Zawijane roladki cielęce

 

  • 4 filety cielęce
  • 30dkg metki łososiowej
  • 12dkg bekonu
  • pomidor bez skórki
  • 6dkg oliwek
  • 25 dkg cebuli
  • 100ml. kwaśnej śmietany
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • pęczek tymianku lub 3-4 łyżki suszonego
  • łyżeczka skórki z cytryny
  • 4łyżki oleju
  • sól czosnkowa
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zawijane roladki cielęce
Cielęcinę lekko rozbić formując płat. Pomidora i oliwki drobno posiekać, wymieszać z metką, śmietaną, skórką z cytryny, dodać tymianek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę cienko rozsmarować na płatach mięsa. Każdy filet ciasno zawinąć formując roladki. Roladki spiąć lub związać lekko, obsypać solą czosnkową i pieprzem. Olej rozgrzać i obsmażyć roladki ze wszystkich stron. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Cebulę posiekać, bekon pokroić w kostkę. Zeszklić cebulkę na oleju a następnie wrzucić bekon, posolić i popieprzyć. Przełożyć do roladek, polać bulionem i dusić 30-40minut

Tagi:

beza bezy