Sposób przygotowania:
Zawijane roladki cielęce
Cielęcinę lekko rozbić formując płat. Pomidora i oliwki drobno posiekać, wymieszać z metką, śmietaną, skórką z cytryny, dodać tymianek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę cienko rozsmarować na płatach mięsa. Każdy filet ciasno zawinąć formując roladki. Roladki spiąć lub związać lekko, obsypać solą czosnkową i pieprzem. Olej rozgrzać i obsmażyć roladki ze wszystkich stron. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Cebulę posiekać, bekon pokroić w kostkę. Zeszklić cebulkę na oleju a następnie wrzucić bekon, posolić i popieprzyć. Przełożyć do roladek, polać bulionem i dusić 30-40minut
Cebulę posiekać, bekon pokroić w kostkę. Zeszklić cebulkę na oleju a następnie wrzucić bekon, posolić i popieprzyć. Przełożyć do roladek, polać bulionem i dusić 30-40minut