Sposób przygotowania:
Zawijaniec
Grzyby zalać gorącą wodą. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać posiekane grzyby suszone, podsmażyć razem ok. 5 min. Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną i odciśniętą bułkę, wegetę i pieprz, razem wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować cienko farszem mięsnym, na to wyłożyć podsmażone grzyby z cebulą. Delikatnie zwinąć ciasto, brzegi ścisnąć, żeby farsz nie wyszedł podczas pieczenia. Na wierzchu posmarować olejem, posypać papryką i tartym żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180st C i piec około 30 minut (pod koniec jak ciasto się zarumieni, zmienić do 150 st C). Po wystudzeniu pokroić w plastry. Podawać z surówką lub dowolną sałatką
Sarenka
Natala1210
Jojo
eli_555
kamazka439
pomyliło mi się
eli_555
Też tak pomyślałam,że to pomyłka
msewka
Henia
Mysior_ka