Sposób przygotowania:
Zawijaniec kakaowy
Drożdze zasypac łyką cukru i mąki oraz zalac letnim mlekiem. Odstawic w ciepłe miejsce Az powiększy dwa razy swoją objętość. Wbić jajka i wymieszać .Następnie do rozczynu wsypać mąkę i wlac olej. Wyrobić z wierzchu lekko opruszyć mąką i odstawić do wyrośnięcia.
Kakao, mleko i cukier dokładnie utrzeć na jednolita masę.
Ciasto rozwałkować i rozłożyć na nim nadzienie. Zwinąc i włożyć do keksówki żeby ciasto miało ładny kształt. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.
Kakao, mleko i cukier dokładnie utrzeć na jednolita masę.
Ciasto rozwałkować i rozłożyć na nim nadzienie. Zwinąc i włożyć do keksówki żeby ciasto miało ładny kształt. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.