Sposób przygotowania:
Zawijaski Eli z okonia morskiego
Z ryb zeskrobać łuski,usunąć płetwy i głowy. Okonie morskie dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ryby wyfiletować ale zostawić skórkę. Każdy filet przekroić wzdłuż na dwie części.
Wymieszać olej z pomidorów,sos sojowy,przyprawę do ryb,zioła prowansalskie i pieprz. Powstałą marynatą posmarować filety i włożyć je w zamkniętym pojemniku do lodówki na 6 godzin.
Pomidory obrać ze skórki. Natkę pietruszki umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. Wyjąć filety rybne z lodówki i rozłożyć na desce. Na filety rozłożyć natkę pietruszki. Na pietruszce położyć pomidory i każdy filet ciasno zwinąć w rylonik. Ruloniki nadziać na patyczki do szaszłyków i ułożyć na blasze lub w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C i piec około 15-20 minut,w zalezności od wielkości ryb. Smacznego!
Wymieszać olej z pomidorów,sos sojowy,przyprawę do ryb,zioła prowansalskie i pieprz. Powstałą marynatą posmarować filety i włożyć je w zamkniętym pojemniku do lodówki na 6 godzin.
Pomidory obrać ze skórki. Natkę pietruszki umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. Wyjąć filety rybne z lodówki i rozłożyć na desce. Na filety rozłożyć natkę pietruszki. Na pietruszce położyć pomidory i każdy filet ciasno zwinąć w rylonik. Ruloniki nadziać na patyczki do szaszłyków i ułożyć na blasze lub w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C i piec około 15-20 minut,w zalezności od wielkości ryb. Smacznego!
kołczu