beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Zawijaski schabowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne i kolorowe zawijaski

Zawijaski schabowe

Składniki:

Zawijaski schabowe

 

Sposób przygotowania:

Zawijaski schabowe
Mięso lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki myjemy, kroimy na ćwiartki i odparowujemy na patelni. Następnie podsmażamy na maśle. Zostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy tartą bułkę i jajko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy natkę pietruszki. Jajka obieramy i kroimy na ćwiartki. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić na paski. Na plastry mięsa nakładamy pieczarki, cząstkę jajka, paski papryki i różyczkę brokuła. Zwijamy w roladki. Można spiąć wykałaczką. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na małym ogniu 10 -15 minut (można też podlać bulionem i dusić do miękkości). Zostawić do ostygnięcia. Na półmisek wyłożyć kukurydzę i groszek. Układać zawijaski. Zalać tężejącym bulionem z żelatyną przygotowaną według przepisu na opakowaniu.