gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zawijasy z parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Parówka zawijana w plastrze mielonki i sera

Zawijasy z parówką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zawijasy z parówką

 

Sposób przygotowania:

Zawijasy z parówką
Na plastrach mielonki układamy po plastrze sera topionego. Parówki przekrawamy na pół (jeżeli są grubsze można je dodatkowo przekroić wzdłuż ). Na mielonce i serze układamy kawałek parówki. Jajko roztrzepujemy widelcem na talerzu i przyprawiamy solą i pieprzem. Na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą. Mielonkę, ser i parówkę zwijamy w rulon, maczamy z każdej strony w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Ruloniki układamy na talerzu wyłożonym sałatą.
Zawijasy z parówką
Na plastrach mielonki układamy po plastrze sera topionego.
Zawijasy z parówką
Parówki przekrawamy na pół (jeżeli są grubsze można je dodatkowo przekroić wzdłuż ). Na mielonce i serze układamy kawałek parówki.
Zawijasy z parówką
Mielonkę, ser i parówkę zwijamy w rulon, maczamy z każdej strony w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.