Sposób przygotowania:
Zdrowe bułki fitness
Drożdże rozpuścić w małej ilości ciepłej wody ze szczyptą cukru oraz mąki. Dobrze wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut. Mąkę przesiać, dodać miód, sól, nasiona, otręby, rozczyn oraz mleko.
Wyrobić rękami do uzyskania jednolitego, sprężystego ciasta. Ciasto umieścić w misce oprószonej mąką i przykryć ściereczką. Odstawić na około 1,5 godziny do podwojenia objętości.
Po tym czasie ciasto krótko wyrobić i podzielić na około 6-8 równych części. Z każdej uformować trójkątną bułeczkę. Przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawić do napuszenia na około 60 minut. Napuszone bułki spryskać wodą i posypać ziarnami.
Piec w 190 st.C około 20 minut do zarumienienia. Upieczone wyjąć i przestudzić. Smacznego!
Wyrobić rękami do uzyskania jednolitego, sprężystego ciasta. Ciasto umieścić w misce oprószonej mąką i przykryć ściereczką. Odstawić na około 1,5 godziny do podwojenia objętości.
Po tym czasie ciasto krótko wyrobić i podzielić na około 6-8 równych części. Z każdej uformować trójkątną bułeczkę. Przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawić do napuszenia na około 60 minut. Napuszone bułki spryskać wodą i posypać ziarnami.
Piec w 190 st.C około 20 minut do zarumienienia. Upieczone wyjąć i przestudzić. Smacznego!