karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Żebarka z rękawa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Soczyste żeberka pieczone w worku.

Żebarka z rękawa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Żebarka z rękawa

 

 

Sposób przygotowania:

Żebarka z rękawa
Żeberka nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i obsypujemy przyprawą do żeberek, skrapiamy lekko olejemy. Tak przygotowane żeberka wkładamy do rękawa. Do całości dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 1,5 godziny. Podajemy z ziemniakami posypanymi natką pietruszki.
Żebarka z rękawa
Żeberka przed upieczeniem.

Tagi:

przyprawy