darek2008

darek2008

Szef Kuchni
[Przepisów: 49]

Żeberka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niestety żeberka robi moja żona, a ja się uczę ;)

Żeberka

Składniki:

Żeberka

 

Sposób przygotowania:

Żeberka
Mięso należy umyć a następnie podzielić na kawałki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, cebulę obieramy i kroimy na drobno. Wszystkie przyprawy dodajemy wg własnego uznania do oleju. Dodajemy też czosnek i cebulkę. Mieszamy i tak powstałą zalewą smarujemy żeberka i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę i 15 minut. Zależy to jak kto woli mieć upieczone mięso. Polecam.