Minia

Minia

Kucharz
[Przepisów: 6]

Żeberka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Żeberka pieczone na czerwono

Żeberka.

Składniki:

Żeberka.

 

Sposób przygotowania:

Żeberka.
Żeberka pokrój i umyj Namocz w wywarze około 5 godzin Wywar (do wrzątku wrzuć przyprawy -sól, majeranek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy, czosnek) Po pięciu godzinach osusz mięso Kolejny krok to przypraw mięso pozostałymi przyprawami (papryka słodka i ostra, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie) Włóż żeberka do żaroodpornego naczynia dodaj drobno pokrojoną paprykę i cebulę) Przykryj naczynie i włóż do rozgrzanego piekarnika 200 stopni Piecz minimum 90 min