luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Zeberka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Czytajac Wasze przepisy, postanowilam tez zrobic mieso z majonezem i ketchupem, wybor padl na zeberka. To byl strzal w dziesiatke:)

Zeberka

Składniki:

Zeberka

 

  • ok.1 kg. zeberek
  • 4 lyzki majonezu
  • 4 lyzki ketchupu
  • 2 lyzki plynnego miodu
  • chilli, majeranek, sol

Sposób przygotowania:

Zeberka
Majonez, ketchup i miod wymieszac w misce z dodadkiem chilli i majeranku. Mieso pokroic na kawalki, posolic i obtoczyc w masie majonezowo-ketchupowej, wlozyc do naczynia zaroodpornego i piec 2 godziny pod przykryciem w temp. 160 stopni. Po tym czasie mieso odkryc i piec jeszcze 30 min. w temp. 200 stopni. Mieso jest bardzo soczyste i mieciutkie. Ja podalam z ziemniakami wymieszanymi z kapusta wloska.