wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Żeberka czosnkowo-ziołowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wersja najprostsza, małe wspomnienie z domu rodzinnego i przede wszystkim bardzo smaczne:)

Żeberka czosnkowo-ziołowe

Składniki:

Żeberka czosnkowo-ziołowe

 

  • 60 dag podgotowanych żeberek
  • 2 duże cebule
  • 6 ząbków czosnku marynowanego w oliwie z chilli i ziołami
  • 2 łyżki oliwy z czosnku z ziołami
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Żeberka czosnkowo-ziołowe
Żeberka układamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, czosnek, polewamy oliwą, pieczemy w rozgrzanym piekarniku, aż cebulka się przyrumieni (od czasu do czasu mieszamy cebulę w naczyniu). Ja podałam z gotowanymi ziemniaczkami z masełkiem i koperkiem. Smacznego!!!