Sposób przygotowania:
żeberka duszone
żeberka dokładnie myjemy, dzielimy na porcje.
oliwę z oliwek mieszamy z przyprawą do duszenia mięsa oraz pieprzem. w tej marynacie obtaczamy mięso. smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
ja nie solę mięsa poniewaz przyprawa jest słona, ale to według uznania.
przygotowujemy soser - według instrukcji na opakowaniu, należy wymieszac go z zimną wodą, dlatego później polecam podgrzać go, żeby zimnym płynem nie zalewać mięsa.
zmniejszamy ogien pod żeberkami, dolewamy soser i dusimy pod przykryciem ok 1 godziny lub do miekkości mięsa.
Smacznego:)
oliwę z oliwek mieszamy z przyprawą do duszenia mięsa oraz pieprzem. w tej marynacie obtaczamy mięso. smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
ja nie solę mięsa poniewaz przyprawa jest słona, ale to według uznania.
przygotowujemy soser - według instrukcji na opakowaniu, należy wymieszac go z zimną wodą, dlatego później polecam podgrzać go, żeby zimnym płynem nie zalewać mięsa.
zmniejszamy ogien pod żeberkami, dolewamy soser i dusimy pod przykryciem ok 1 godziny lub do miekkości mięsa.
Smacznego:)