Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Żeberka duszone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Uprzednio posolone żeberka obsmażyć na złty kolor z pokrajaną w talarki cebulą.

Żeberka duszone

Składniki:

Żeberka duszone

 

  • 500 g żeberek
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 kromki razowego chleba

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone
Uprzednio posolone żeberka obsmażyć na złty kolor z pokrajaną w talarki cebulą. Obsmażone żeberka z zeszkloną cebulą przełożyć do rondla, zalać 1/2 szkl wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu uzupełniając wodę w miare odparowywania. Po ok 25 minutch dodać chleb, który rozgotowując się daje gęsty sos. Podawać z kaszą gryczaną, jaglaną oraz surówką z kiszonej kapusty.