Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Żeberka duszone w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Żeberka to świetny pomysł na obiad

Żeberka duszone w kapuście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka duszone w kapuście

 

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone w kapuście
Kapustę kroimy na mniejsze kwałki, przekłądamy do garnka zalewamy woda i obgotowujemy przez około 20 minut. Zeberka kroimy, przekłądamy na patelnie, doprawiamy przyprawą do żeberek, papryką solą i pieprzem, podlewamy olejem i przesmażamy. Częśc ugotowanej kapusty przekąłdamy na żeberka i razem przesmażamy, podlewając delikatnie woda z kapusty by całośc przywarta do patelni odeszła. Do pzosotałej kapusty dodajemy koncentrat i ją przesmażamy. następnie dodajemy podsmażone żeberka z kapustą, podlewamy woa około 2 szklankami dodajemy zielę, liść, solimy i gotujemy do miękkości żeberek przez około 30 minut.
Żeberka duszone w kapuście
żeberka kroimy przekąłdamy na patelnie i doprawiamy
Żeberka duszone w kapuście
żeberka podsmażamy w przyprawach na złoty kolor
Żeberka duszone w kapuście
na żeberka przekładamy podgotowaną kapustę
Żeberka duszone w kapuście
do kapusty przekładamy zeverka dodajemy ziele i liść i podgotowujemy